Visgraat vloer

Eiken visgraat is  onze specialiteit.. 

Uw nieuwe eiken visgraat vloer vakkundig gemonteerd en naar wens gekleurd. Vloerwerk levert vloeren van topkwaliteit. Dé specialist in visgraat!
Eiken visgraat met dubbel kader

Een eiken visgraat vloer kan op veel manieren bewerkt en gelegd worden. Waar een traditionele visgraatvloer zich kenmerkt door het gebruik van brede kaders met verschillende houtsoorten word er in een modern of industrieel interieur weer meer gekozen voor een verouderde vloer. De verschillende bewerkingen zoals borstelen, logen, roken en ( kleur ) oliën bepalen de uiteindelijke uitstraling en sfeer die een visgraat vloer maken. Vloerwerk bewerkt al haar vloeren zelf zodat deze precies zo word als u wilt.

Visgraatvloer en vloerverwarming

Deze combinatie gaat al jaren heel goed samen. Steeds meer woningen worden tegenwoordig voorzien van een vloerverwarmingssysteem. De wens om hier dan ook een houten vloer op te leggen groeit hier in mee. De opbouw van de vloerdelen spelen hierbij een grote rol. Een berken multiplex onderlaag met een toplaag van eiken zorgen voor een stabiele en warmtegeleidende plank.  Op deze manier kan visgraat in bijna alle gevallen rechtstreeks op de zandcement dekvloer verlijmd worden.  Zo heeft u een prachtige houten vloer die op twee manieren warmte uitstraalt!

Traditioneel Parket

Een andere legwijze van een visgraat zijn tapis. Tapisvloeren bestaan uit massieve houten deeltjes, variërend in dikte tussen de 6 en 9 mm. Deze – al honderden jaren oude – legwijze kenmerkt zich door de unieke bevestigingsmethode. Op ambachtelijke wijze worden de tapisdeeltjes één voor één geplaatst en gespijkerd op een daarvoor geschikt gemaakte en geplaatste ondervloer. Na het plaatsen wordt de vloer met uiterste nauwkeurigheid geschuurd en afgewerkt met een kleur naar keuze. Deze legwijze biedt meer mogelijkheden als u op zoekt bent naar een visgraatvloer met dubbel kader.

Patronen

Visgraat, enkel of dubbel, Hongaarse punt, Weense punt en het Cross Versaillespatroon zijn hier van de bekendste. Bij ons op de Factorij kunt u met eigen ogen bekijken wat er allemaal mogelijk is. 

Projecten

Bent u nieuwsgierig geworden naar één van onze producten of diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt onze showroom bezoeken, mailen óf bellen