Houten vloeren

Laat u inspireren door ons ruime aanbod aan nieuwe eiken houten vloeren. Bijna al onze vloeren kleuren wij helemaal zelf. Door de vele mogelijke behandelingen van het hout waaronder borstelen en verouderen krijgt het hout meer karakter. Kiest u als afwerking roken,  logen en/of (kleur) oliën kunnen wij de kleur en uitstraling maken die u zoekt! 

 • Puur hout

  Massieve planken variëren tussen de 19 en 22 mm dik en zijn in de regel 16 tot 28 cm breed.  Deze delen zijn aan vier zijden bewerkt met ploeg en mes om ze aan elkaar te verbinden. Er zitten sleuven onder de planken om de spanning er af te halen en kromtrekken te vermijden. 

  Het word sterk aangeraden massieve planken altijd te verlijmen en te vernagelen op een daarvoor geschikte ondervloer. Dit kan spaanplaat o.i.d. zijn.

  Bij ons kunt u terecht voor allerlei soorten massieve planken. Verouderde delen,  eiken houten vloeren van zelfs 60 centimeter breed tot de hardere houtsoorten zoals Merbau, Jatoba of Ipé

  Massieve planken zijn niet geschikt voor op vloerverwarming

   

   

   

   

 • Toplagen

  Multiplanken bestaan, zoals de naam al doet vermoeden, uit meerdere lagen hout.  De delen zijn net zoals bij massieve planken aan vier zijden bewerkt met ploeg en mes om ze aan elkaar te verbinden. De toplagen van deze planken zijn variërend van 2 tot 6 mm massief hout. De onderlaag bestaat veelal uit berken multiplex. 

  Eiken houten vloer
  Eiken houten vloer

  Breedtes

  Wat betreft de  keuze in breedte van dit systeem loopt het zeer uiteen.  Vanwege de opbouw van de delen, de geringe werking en de hoge densiteit zijn de mogelijkheden haast oneindig. Niet voor niets word dit systeem van vloeropbouw tegenwoordig ook veelvuldig gebruikt om patroonvloeren zoals visgraat mee te maken.

  Vloerverwarming

  Het grootste voordeel van dit systeem is dat het uitermate goed geschikt is voor op vloerverwarming. De multiplanken kunnen met de juiste ondervloer zowel zwevend als verlijmd worden gemonteerd.

  Doe-het-zelf

  Ook kunnen deze delen naar wens van de fabriek uit op maat, gekleurd en geleverd worden waardoor het voor de handige doe-het-zelver een interessant product kan zijn. Wij kunnen u adviseren in het zelf leggen en u de juiste producten leveren voor het verlijmen en afwerken van de vloer.

   

 Bent u nieuwsgierig geworden naar één van onze producten of diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt onze showroom bezoeken, mailen óf bellen