Houten vloeren

 

 • Puur hout

  Massieve planken variëren tussen de 19 en 22 mm dik en zijn in de regel 16 tot 28 cm breed.  Deze delen zijn aan vier zijden bewerkt met ploeg en mes om ze aan elkaar te verbinden. Er zitten sleuven onder de planken om de spanning er af te halen en kromtrekken te vermijden. 

  Het word sterk aangeraden massieve planken altijd te verlijmen en te vernagelen op een daarvoor geschikte ondervloer. Dit kan spaanplaat o.i.d. zijn.

  Bij ons kunt u terecht voor allerlei soorten massieve planken. Verouderde delen,  eiken planken van zelfs 60 centimeter breed tot hardere houtsoorten zoals Merbau, Jatoba of Ipé

  Massieve planken zijn niet geschikt voor op vloerverwarming

   

   

   

   

 • Toplagen

  Multiplanken bestaan, zoals de naam al doet vermoeden, uit meerdere lagen hout.  De delen zijn net zoals bij massieve planken aan vier zijden bewerkt met ploeg en mes om ze aan elkaar te verbinden. De toplagen van deze planken zijn variërend van 2 tot 6 mm massief hout. De onderlaag bestaat veelal uit berken multiplex. 

  Eiken multiplank vloer
  Eiken multiplank vloer

  Breedtes

  Wat betreft de  keuze in breedte van dit systeem loopt het zeer uiteen.  Vanwege de opbouw van de delen, de geringe werking en de hoge densiteit zijn de mogelijkheden haast oneindig. Niet voor niets word dit systeem van vloeropbouw tegenwoordig ook veelvuldig gebruikt om patroonvloeren zoals visgraat mee te maken.

  Vloerverwarming

  Het grootste voordeel van dit systeem is dat het uitermate goed geschikt is voor op vloerverwarming. De multiplanken kunnen met de juiste ondervloer zowel zwevend als verlijmd worden gemonteerd.

  Doe-het-zelf

  Ook kunnen deze delen naar wens van de fabriek uit op maat, gekleurd en geleverd worden waardoor het voor de handige doe-het-zelver een interessant product kan zijn. Wij kunnen u adviseren in het zelf leggen en u de juiste producten leveren voor het verlijmen en afwerken van de vloer.

   

 • Ook hebben wij een zeer uitgebreid assortiment laminaat- en pvc vloeren in onze showroom

  Stijlvolle vloeren, eenvoudig te leggen en makkelijk in onderhoud. Van prachtig nagemaakte houtstructuren, tot perfecte imitaties van steenstructuren.

  Verschillende toonaangevende fabrikanten waaronder  Meister, Douwes Dekker, Quickstep en Eurohome staan verspreid door onze winkel.

   

 Bent u nieuwsgierig geworden naar één van onze producten of diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt onze showroom bezoeken, mailen óf bellen